11. sep. 1862: Danske prinsesse Alexandra troloves med den engelske tronarving. Håb om, at det kan knytte England tættere til Danmarks sag


Efter et helt år med rygter er det nu endelig officielt, at den danske prinsesse Alexandra er blevet trolovet med den engelske tronarving, Prinsen af Wales. Prinsesse Alexandra er datter af kronprins Christian, der er udset til dansk tronarving efter Frederik 7. Hun har netop tilbragt nogle dage med sin kommende svigermor, Dronning Victoria, i Bruxelles.

Trolovelsen skaber nyt håb om, at England vil stå på Danmarks side i en konflikt med de tyske stater om Slesvig-Holsten. De, der læser engelske aviser, advarer dog mod at håbe for meget. Selvom ægteskabet er populært i England, påpeger flere, at den engelske udenrigspolitik næppe bliver ændret markant af kongehusets forskellige forbindelser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: