22. sep. 1862: Bismarck og kong Wilhelm mødes privat


På sommerpaladset Babelsberg mødes kong Wilhelm og Bismarck til en privat samtale. Kongen har et udkast til en abdikationserklæring liggende foran sig og fortæller Bismarck, at han ikke kan fortsætte med at regere, hvis han ikke kan finde ministre, der vil gennemføre hans politik uden hensyntagen til parlamentets flertal. Bismarck svarer, at han er villig til at indtræde i regeringen. Kongen spørger, om han vil gennemføre en styrkelse af hæren mod parlamentets vilje, og Bismarck svarer ubetinget “ja”. Kongen svarer, at så er det hans pligt at fortsætte kampen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: