24. sep. 1862: Grundstød mod dansk udenrigspolitik! Den engelske udenrigsminister stiller sig helt på Tysklands side


Den engelske udenrigsminister Lord John Russell

Gennem sin afdøde mand Prins Albert har den engelske dronning Victoria altid haft et tæt forhold til de tyske fyrstehuse. På et besøg i Gotha i disse dage bliver hun fulgt af den engelske udenrigsminister Lord Russell. Det slesvig-holstenske spørgsmål bliver drøftet ivrigt, og Russell lader sig ganske overbevise om de tyske synspunkter. I dag sender han den skæbnesvangre Gotha-depeche til det engelske gesandtskab i København. Depechen bliver først overrakt den danske regering i oktober, men dens indhold er klart: Danmark bør ikke udskrive skatter eller indføre love for hertugdømmerne uden accept af deres repræsentationer, og Slesvig bør have fuldstændig autonomi fra Danmark. Danmark står i stigende grad isoleret internationalt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: