Minileksion: Danmarks lakridsminister!


Danmarks lakridsminister indtil 1863: Hans Nicolai Thestrup. Trods det lidet krigerigske tilnavn kæmpede han dog forgæves for en udbygning af de danske forsvarsværker ved blandt andet Dannevirke og Dybbøl.

I Preussen havde de i 1862 Bismarck, Roon og Moltke. Hhv. 1800-tallets største statsmand, hærorganisator og militærgeni. I Danmark havde vi imidlertid noget, de ikke havde i den store tyske stat: En lakridsminister!

I dag er tre nye artikler udgivet på siden. Artiklerne handler om de to krigsministre C. Lundbye og H. N. Thestrup samt marineminister Steen Bille.

De tre ministre startede alle deres politiske karriere i 1850’erne. Thestrup var vellidt af Frederik 7., som kaldte ham sin søde “lakridsminister”, men gik af i 1863, da han ikke kunne få bevilget en ny reorganisering af hæren. Steen Bille nød stor tillid inden for flåden og gennemførte en ret omfattende fornyelse af flådens materiel. C. Lundbye stod i 1858 bag Københavns søbefæstning, men efterlod som krigsminister under krigen i 1864 et dårligt indtryk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: