12. okt. 1862: Man skal kende sin fjende, siger Illustreret Tidende og bringer en portrætartikel om Bismarck


Ifølge Illustreret Tidende: Mennesker er grundlæggende nysgerrige over for dem, der vil dem ondt, og derfor er det vigtigt at kende den nye ministerpræsident i Preussen. Bismarck er en handlingens mand og måske også mere, end de, der krævede en sådan, havde håbet på. Det minder om fablen med frøerne, der krævede en ny konge af Jupiter, som blev så træt af dem, at han sendte en stork! Betydningen for Danmark er endnu uvis. På den ene side vil Bismarcks konservatisme lægge låg på de mest sværmeriske nationale krav. På den anden side vil Preussen nu få en mere dynamisk og handlekraftig udenrigspolitik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: