22. okt. 1862: Den danske gesandt i Berlin, Quaade, betegner Bismarcks tiltræden i Preussen som en heldig vending for Danmark.


Blandt danske politikere er man tilbøjelig til at anse Bismarcks udnævnelse til ministerpræsident og udenrigsminister som en gunstig begivenhed rent politisk. Denne formodning støttes af den danske gesandt i Berlin, George Quaade, som i en indberetning i dag betegner Bismarcks tiltrædelse som en for Danmark snarest heldig vending. Dette skyldes, at Bismarck, ifølge Quaade, nærer langt mindre interesse for det slesvig-holstenske spørgsmål end sin forgænger. Han tilføjer dog, at Bismarck selvfølgelige ikke kan undlade at hævde Preussens traditionelle politik over for Danmark i forhold til dette spørgsmål.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: