27. okt. 1862: Den engelske avis Times udtrykker kritik af det engelske forslag i Gotha-depechen.


Gotha-depechen har vakt en stærk og udbredt utilfredshed i den engelske offentlighed. Både engelske politikere og aviser kritiserer kraftigt, at man fra den engelske regerings side har taget et så uvenskabeligt skridt imod Danmark i forhold til det slesvig-holstenske spørgsmål – især når man tager den nyelige forlovelse mellem det engelske og det danske kongehus i betragtning. Times fremhæver bl.a. det uheldige i, at forlovelsen, som var blevet “hilst med begejstring af hele det engelske folk”, nu “skulle betegnes ved, hvad der kun kunne volde danskerne sorg og være egnet til at skade deres sag i verdens øjne.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: