4. nov. 1862: Konseilspræsident Hall mødes med kong Frederik 7. Slesvigs indlemmelse i kongeriget drøftes nu som vejen frem!


Hertugdømmet Slesvig er det helt centrale punkt i den dansk-tyske konflikt og Danmark bevæger sig nu mod en indlemmelseskurs

Regeringslederen konseilspræsident Hall mødes med Frederik 7.  til en drøftelse før morgendagens statsrådsmøde. Baggrunden er en fremstilling, Hall har udarbejdet til kongen. Heri hedder det:

  1. Regeringens passivitet skyldtes, at man ville afvente udfaldet af den politiske krise i Preussen
  2. Det står imidlertid nu klart, at kravene fra Østrig og Preussen indholder indblanding i Slesvigs forhold
  3. Slesvig er dansk, og de har ingen ret til indblanding. Efterkommes deres krav vil det føre til anarki og Danmarks opløsning og undergang!
  4. Tilsagnene fra 1851-52 om ikke at indlemme Slesvig i kongeriget blev givet under forudsætning af en imødekommende holdning fra Holsten. Holsten modarbejder til stadighed Danmark, og derfor er man ikke længere forpligtet til ikke at indlemme Slesvig!

På mødet udtaler kongen sig for en tættere tilknytning af Slesvig til kongeriget, hvortil Hall svarer, at det er den eneste mulige vej at gå, og at ministeriet står samlet bag kongens opfattelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: