6. nov. 1862: Flyveposten kritiserer regeringen for dens indrømmelser og nølende politik i forhold til den dansk-tyske strid, men advarer alligevel mod at kræve dens afgang, inden regeringen selv har spillet fallit.


Udviklingen i den dansk-tyske politiske strid om hertugdømmerne har, ifølge Flyveposten, nu skabt en forventning om, at ministeriet Hall enten må lave en ny plan og forsøge alvorligt at udføre den eller erklære, at den ikke længere kan se sig i stand til at løse konflikten og derfor gå af. Avisen anser det dog for mest sandsynligt, at C. C. Hall vil give en ny indrømmelse til slesvig-holstenerne og derved købe sig et indenrigspolitisk pusterum.

”Hr. Hall har været os dyr, meget dyr, det er vist; efter al Rimelighed vil han som Minister koste os mere endnu, og vi have ikke stort at offre”. En indenrigspolitisk krise kan dog i længden vise sig mere skæbnesvanger på det overordnede plan, og Flyveposten opfordrer derfor til, at man lader Hall være minister, “til han falder af som en moden Pære”. Hvis Hall tvinges til at gå af, mens han stadig ville kunne samle en kraftig opposition til en kommende ny regering, “kunde det Sidste [da] blive værre end det Første.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: