20. dec. 1862: Bismarck: Det danske spørgsmål skal løses med krig!


Bismarck i billederI et fortroligt brev afsendt i dag til en kollega fortæller Bismarck, at krig er den eneste løsning på det danske spørgsmål, men at man må vente til det rigtige tidspunkt: “Det er sikkert nok, at hele det danske Spørgsmaal kun lader sig løse paa en for os heldig Maade ved Hjælp af en Krig. Anledningen til denne Krig lader sig finde i ethvert Øjeblik, som man maatte anse for gunstigt til at begynde den”. Han skriver videre, at tiden ikke er inde endnu, da en krig på nuværende tidspunkt kun vil føre til et selvstændigt Slesvig-Holsten, der ikke vil være Preussen venligt stemt i tysk politik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: