29. dec. 1862: Kongen i raserianfald i Statsrådet: Truer med at hjemkalde dansk gesandt fra London


Kong Frederik 7 (konge 1848-1863). Maleri af Vilhelm Gertner 1861På statsrådsmødet i dag ønsker konseilspræsident Hall at få godkendt en depeche til England som svar på den seneste depeche fra 26. november. I svaret til England vil man afvise Englands opfattelse af, at de tyske magter har ret til at blande sig i Slesvigs forhold. Kong Frederik 7. gribes imidlertid af et voldsomt raserianfald og forlanger, at det meddeles England, at man ikke vil finde sig i mere engelsk indblanding i dette spørgsmål. Fortsætter indblandingen, vil den danske gesandt blive trukket hjem! “Lord Russell har fornærmet Hans Majestæt og Nationen på det Haardeste!”. Truslen om at bryde diplomatisk med England skaber stor usikkerhed hos ministrene. Vi følger udviklingen …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: