29. dec. 1862: Statsrådet fortsat: Hall finder diplomatisk alternativ for at undgå brud med England


Konseilspræsident Hall afbøder kongens raserianfald og finder et diplomatisk alternativ, der tager brodden af kongens trussel om brud med England.

Konseilspræsident Hall afbøder kongens raserianfald og finder et diplomatisk alternativ, der tager brodden af kongens trussel om brud med England.

Da kongen på statsrådsmødet har forlangt, at det skriftligt meddeles England, at yderligere indblanding fra engelsk side vil føre til afbrydelse af de diplomatiske forbindelser, skaber det en del panik hos ministrene. Konseilspræsident Hall får dog hurtigt sagt, at majestæten har ret, men at det naturligvis bør være en mundtlig tilføjelse, hvilket vil give ham spillerum til at tage brodden af den. Orla Lehmann bemærker, at vi ikke burde begynde at slås med England, men kongen farer på ny op og erklærer, at Lord Russell har fornærmet Danmark! Kultusminister Monrad og et par af de øvrige ministre advarer mod at opgive enhver tanke om en fortsat helstat samt at afvise mæglingsforsøg. Enden bliver, at Hall får råderum til en mindre konfrontatorisk mundtlig meddelelse til den engelske gesandt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: