28. jan. 1863: Den holstenske stænderforsamling foreslår kritisk adresse til kongen


Holsten 1866

Den holstenske stænderforsamling, der trådte sammen i begyndelsen af 1863 var stærkt kritisk over for den danske politik i Slesvig og krævede desuden øget medbestemmelse over rigets fællesanliggender.

Den holstenske stænderforsamling sammentrådte d. 24. januar og på mødet i dag foreslås, at der sendes en kritisk adresse til kong Frederik d. 7., som opridser Holstens mange kritikpunkter. Blandt andet, at Danmark har afvist Lord Russells gode mæglingsforslag, og at der nu foretages militære tiltag vendt mod Holsten snarere end en ydre fjende. Adressen bliver som forventelig afvist af kongens repræsentant af formelle årsager, men den understreger den uforsonlige stemning, der præger forsamlingen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: