3. feb. 1863: Bismarck: Det danske spørgsmål skal løses med krig


I 1858 var Bismarck en fremtrædende ultrakonservativ preussisk politiker, der dog endnu ikke var trådt ind i magtens inderkreds.

Bismarck anser det for mest fordelagtigt, hvis det slesvig-holstenske problem først løses efter en militær sejr over Danmark

Et memorandum fra Oldenburg til Preussen foreslår i dag, at de tyske stater løsriver sig fra alle aftaler med Danmark, som, de mener, har misligholdt dem. Bismarck afviser forslaget: Det vil være langt mere fordelagtigt at lade stormagterne foretage et nyt mæglingsforsøg. Når dette så mislykkedes, kunne alt ansvar lægges på Danmark, og efter en krig kunne man ordne forholdene, som man ønskede det.

One comment

  1. Still not a majority, eehitr. And I think that the margin is narrowing because people are falling for the myths and emotional appeals of the three class supporters.Let’s look at facts.22 of the final 32 (regional semifinalist) class B girls basketball teams were small schools that would be in the lowest division of a three class plan. 10 of the final 16 were small schools, and 6 of the 8 state qualifiers are small schools. The two big schools (Standing Rock and Hazen) play each other in the first round, so 3 of the final 4 will be small schools and we will have at least one small school in the state championship game.If you think that this girls season is the exception to the rule, the run that the Turtle Lake-Mercer boys made last year and the Parshall boys’ state championship from two years ago.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: