24. feb. 1863: Hans majestæts brudegave til prinsesse Alexandra


18630308(5)Da der i efteråret 1862 kom meddelelse om, at den danske prinsesse Alexandra skulle giftes med den engelske tronarving, var der mange i Danmark, der håbede, at dette ville blive en byggesten til en dansk-engelsk alliance, der kunne skærme landet mod de tyske krav. Det stod imidlertid hurtigt klart, at dette ikke ændrede Englands holdning stort, og at landet snarere så sig som neutral mægler end fortaler for de danske synspunkter. De engelske mæglingsforsøg var imidlertid så kluntede, at Frederik d. 7. blev så gal, at han var ved at afbryde de diplomatiske forbindelser til England i december 1862.

Den diplomatiske krise er dog blæst over, og prinsesse Alexandra er nu på et sidste besøg i Danmark, inden brylluppet skal stå. Stemningen er festlig, selvom den måske ikke når det samme niveau som i efteråret. Her i dag overrækker Frederik d. 7. sin gave til den kommende brud: en kostelig kæde besat med guld, perler og diamanter. Udformet af den kongelige hofjuveler og indeholdende en kopi af Dagmarkorset.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: