26. feb. 1863: De udsigtsløse stænderforhandlinger i Holsten fortsætter


Holsten 1866I dag har der igen været forhandlinger i den holstenske stænderforsamling, men atter uden noget resultat. Fronterne er stadig trukket lige hårdt op. Flertallet af de holstenske delegerede vil ikke godkende de fælleslove for monarkiet, som de har fået forelagt, med mindre den danske regering lover at ville ordne Holstens forfatningsmæssige forhold tilfredsstillende. Den danske regering vil derimod ikke på forhånd garantere en ordning af de holstenske forhold, efter de retningslinjer Holsten selv mener at have ret til.

Bag de mange forviklinger drejer det sig i sidste ende om, at Holsten ønsker vetoret over fællesbeslutninger samt garanti for, at Slesvig ikke knyttes nærmere til kongeriget, så de slesvig-holstenske bånd kan bevares. Dette er regeringen fortsat ikke indforstået med at gå ind på.

Den afgørende dag bliver nu 2. marts 1863, hvor forsamlingen mødes igen til den sidste behandling af sagen. Men ikke mange tror, at de stridende synspunkter kan forenes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: