2. mar. 1863: Der sættes hårdt imod hårdt i den holstenske stænderforsamling


Holsten 1866Det sidste håb om en fredelig løsning inden for den danske helstat synes borte i dag, hvor der er hidsig debat i den holstenske stænderforsamling. Den kongelige repræsentant erklærer direkte, at fortsat vægring mod at finde en løsning fra Holstens side vil føre til Holstens udskillelse af det danske toldområde, hvilket vil være første skridt til en reel udskillelse af Holsten fra Danmark-Slesvig. Stænderforsamlingen reagerer kraftigt på denne besked og vedtager senere på dagen enstemmigt at erklære Danmarks forfatning ugyldig og kræver vetoret til Holsten i fællesanliggender.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: