17. april 1863: Preussen og Østrigs svar på Martskundgørelsen kommer


Med Martskundgørelsen slog den danske regering ind på en politik, hvis formål var en delvis udskillelse af Holsten fra den danske helstat. Martskundgørelsen blev herefter rundsendt til de europæiske stormagter til orientering, og i dag kommer et fælles svar fra de to tyske stormagter Østrig og Preussen. Det fælles svar er meget kortfattet og konstaterer blot, at de to magter forbeholder sig alle rettigheder og overlader bedømmelse af sagen til Det Tyske Forbund, som netop er samlet til møde i Frankfurt. Forbundet er præget af tysknationale kræfter, så det vil givetvis protestere kraftigt mod den adskillelse af Slesvig og Holsten, der er resultatet af Martskundgørelsen.

Trods det fælles svar fra Østrig og Preussen er der dog forskelle i de to landes holdninger. Den østrigske gesandt i København er blevet instrueret til at protestere mod Martskundgørelsen og sige, at den er i strid med aftalerne fra 1851-52, som ifølge Østrig forbød en adskillelse af Slesvig og Holsten. Den preussiske gesandt er derimod blot blevet instrueret om at beklage, at de danske skridt har brudt den bestående ordning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: