28. april 1863: Hall anser ikke helstatens bevarelse for at være umulig


Det holstenske spørgsmål lammer efterhånden alt i Danmark ifølge regeringslederen Hall, som nu ønsker en udskillelse af hertugdømmet.Der er i Rigsrådet i dag fremsat forslag om, at Holstens løsere forhold til resten af Danmarks skrives ind i forfatningen. Regeringslederen, konseilspræsident Hall, synes dog endnu ikke klar til dette skridt og udtaler, at selvom den danske regering har opgivet den konstitutionelle helstat, opfatter han ikke helstatens bevarelse som umulig: “Regjeringen ønsker ikke at skære noget Baand over, som kan bevares ved en virkelig Overeensstemmelse paa fredelig Maade imellem de bestaaende Dele af Monarkiet”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: