6. maj 1863: Det første danske panserskib Rolf Krake søsættes


Det danske panserskib Rolf Krake blev bygget i Glasgow i Skotland og stod færdigt i 1863. Ved afleveringen var skibet det første panserskib uden for USA, der havde kanoner anbragt i drejelige tårne, og det var dermed et af de mest avancerede krigsskibe i Europa. Skibet fik sit navn efter den danske sagnkonge Rolf Krake. På billedet her ses det på floden Clyde i Skotland på vej til Danmark i maj 1863.

Det danske panserskib Rolf Krake blev bygget i Glasgow i Skotland og stod færdigt i 1863. Ved afleveringen var skibet det første panserskib uden for USA, der havde kanoner anbragt i drejelige tårne, og det var dermed et af de mest avancerede krigsskibe i Europa. Skibet fik sit navn efter den danske sagnkonge Rolf Krake. På billedet her ses det på floden Clyde i Skotland på vej til Danmark i maj 1863.

Panserskibet Rolf Krake søsættes i dag fra værftet i Skotland, hvor det er blevet bestilt til den danske flåde. Det topmoderne skib er en betydelig investering for den danske flåde, og ingen anden europæisk magt besidder noget panserskib, der kan måle sig med det.

Skibet vil bidrage til at sikre den danske overlegenhed til søs i en eventuel konflikt med Preussen og Østrig. Preussen har ingen flåde af betydning, og Østrigs flåde ligger i Middelhavet. På grund af sin manøvredygtighed og sin lave køl, forventes Rolf Krake først og fremmest at skulle sættes ind tæt ved kysterne, for at støtte den danske hær.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: