29. maj 1863: Bismarck: Danmark bærer skylden for problemerne. Et regeringsskifte ville være godt


Christian Albrecht Bluhme var som konservativ dansk politiker tilhænger af helstaten. Flere mente han lettere ville kunne opnå forståelse med de tyske stater, men Bluhme selv var uvilligt til at danne regering.

Christian Albrecht Bluhme var som konservativ dansk politiker tilhænger af helstaten. Flere mente, at han lettere ville kunne opnå forståelse med de tyske stater, men Bluhme selv var uvillig til at danne regering.

Preussens ministerpræsident Bismarck beretter i dag om en samtale, han for nyligt har haft med den engelske gesandt. Her har Bismarck påpeget over for England, at skylden for de nye problemer helt er den danske regerings ansvar, men at det nu er op til Det Tyske Forbunds forsamling i Frankfurt, hvad der skal gøres. Det er for tiden Bismarcks foretrukne udenrigspolitiske kneb at henvise til Frankfurt, hver gang han afkræves sin holdning. På denne måde kan han holde problemet åbent, uden at pege på hvad han forventer, at Danmark skal gøre for at løse det.

I sin samtale med den engelske gesandt antyder Bismarck dog også, at et dansk regeringsskifte muligvis vil lette det hele. Han udtaler, at spørgsmålet er, om problemerne overhovedet kan løses, så længe den nationalliberale C. C. Hall er konseilspræsident, og at det ville være lettere at forhandle med den konservativt indstillede Bluhme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: