6. juni 1863: Også Østrig lægger hele skylden for krisen på Danmark


Johann Bernhard von Rechberg und Rothenlöwen var udenrigsminister i Østrig fra 1859-1864.

Den østriske udenrigsminister Johann Bernhard von Rechberg und Rothenlöwen mener, at Danmark selv har styrtet sig i fordærvelse!

Den danske regeringsleder C.C. Hall har i løbet af maj afsøgt muligheden for at skabe splittelse mellem Østrig og Preussen for på denne måde at mindske presset på Danmark. Blandt andet har han lokket Østrig med, at hvis Østrig accepterer Holstens nye, løsere tilknytning, vil Danmark til gengæld støtte de østriske forsøg på at reformere Det Tyske Forbund.

Østrig er stedse på vagt over for, om Preussen bliver for dominerende blandt de tyske stater, men det lykkes dog ikke denne gang Danmark at splitte enigheden med Preussen. Østrig reagerer ikke på tilbuddet, og i en samtale med den danske gesandt i Østrig, J. Bülow, beklager den østriske udenrigsminister, at den danske regering “… med krænkende Selvraadighed forblev døv for al velment Tale og derved styrtede sig selv i Fordærvelse”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: