3. juli 1863: Danmarks taktik på forbundsmødet fastlægges


Rigsrådssamlingen slutter og Halls regering kan fortsætte sin forsigtige udskildningspolitik

Den 9. juli 1863 skal Det Tyske Forbund atter diskutere det danske spørgsmål. Konseilspræsident Hall fastlægger i dag taktikken til mødet.

Som tidligere nævnt behandler Det Tyske Forbund spørgsmålet om, hvilke krav der skal stilles til Danmark for at få det til at ordne det slesvig-holstenske spørgsmål. Den 9. juli skal der stemmes om, hvorvidt man skal kræve, at Danmark trækker Martskundgørelsen tilbage og lever op til de internationale forpligtelser, sådan som tyskerne tolker dem.

Konseilspræsident Hall, der også fungerer som udenrigsminister, præsenterer i dag for kongen, hvorledes han mener, man skal gå frem på mødet den 9. juli, som Danmark deltager i som medlem af Forbundet gennem Holsten. Hall ønsker, at Danmark skal optræde henholdende og passivt, når spørgsmålet debatteres. Den danske delegerede skal gøre opmærksom på, at Det Tyske Forbund overskrider sin kompetence, når det diskuterer Slesvig (som ikke er medlem af Forbundet), og at Forbundet derfor ikke kan gribe ind i Holsten med henvisning til udviklingen i Slesvig. Det går for Hall alt sammen ud på, at hvis Forbundet skrider til eksekution (indgriben) i Holsten, som det under visse omstændigheder har ret til ifølge forbundstraktaten, skal det stå klart, at det så betyder krig med Danmark, idet Danmark vil henvise til, at eksekutionen sker pga. Slesvig, som Forbundet ikke har ret til at blande ind i spørgsmålet. Det er ikke, fordi Hall ønsker en krig eller tror, den kan vindes, men det er vigtigt for ham at signalere over for de europæiske stormagter, at eksekution er lig krig, da det vil anspore dem til at søge at hindre en eksekution fra Det Tyske Forbunds side.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: