16. juli 1863: Danmark insisterer på, at ingen aftaler er brudt!


Det tyske forbunds parlament Forbundsdagen havde til huse i Palais Thrun und Taxis i Frankfurt. Selvom forbundet var en løs sammenslutning, der i magt og indflydelse ikke kunne måle sig med stormagterne Preussen og Østrig, fik det alligevel stor betydning for 1864-krigen. Forbundsdagen i Frankfurt var ofte samlingsstedet for de nationale tyske kræfter der krævede et samlet Tyskland, og som ville varetage alle tyskeres interesser. Også de der hørte til det danske rige. Som hertug over Holsten og Lauenborg var den danske konge også repræsenteret i Forbundsdagen hvilket ofte gav anledning til skænderier. Fotografi fra ca. 1900

Det Tyske Forbunds parlament Forbundsdagen havde til huse i Palais Thrun und Taxis i Frankfurt. Selvom Forbundet var en løs sammenslutning, der i magt og indflydelse ikke kunne måle sig med stormagterne Preussen og Østrig, fik det alligevel stor betydning for 1864-krigen. Forbundsdagen i Frankfurt var ofte samlingsstedet for de nationale tyske kræfter, der krævede et samlet Tyskland, og som ville varetage alle tyskeres interesser. Også de, der hørte til det danske rige. Som hertug over Holsten og Lauenborg var den danske konge også repræsenteret i Forbundsdagen, hvilket ofte gav anledning til skænderier. Fotografi fra ca. 1900

Det Tyske Forbund er fortsat samlet i Frankfurt og vedtog den 9. juli at stille vidtrækkende krav til Danmark under trussel om militær indgriben i Holsten. I dag går den danske repræsentant imidlertid til begrænset modangreb. Dirckinck-Holmfeldt kræver, at en erklæring føres ind i protokollen, hvor han slår fast, at Danmark ikke har brudt fredsaftalerne fra krigen 1848-51, idet de giver ret til en adskillelse af Slesvig og Holsten. De tyske stater er naturligvis uenige, og flere protesterer voldsomt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: