20. juli 1863: Frankrig forsøger at få Danmark til at bøje af


Den nationalliberale indenrigsminister Orla Lehmann ser flere farer ved den nye kurs, men måske kan det lykkes og man bør gøre forsøget. Kultursminister Monrad er derimod mere skeptisk

Hverken indenrigsminister Orla Lehmann (billedet), konseilspræsident Hall eller kultusminister D.G. Monrad er imødekommende over for Frankrigs opfordring til ikke at gøre modstand mod en tysk eksekution i Holsten

Mens England fraråder de tyske stater at gribe ind over for Danmark, forsøger Frankrig at få Danmark til ikke at gøre modstand mod en tysk indgriben i Holsten (eksekution). I dag beretter den franske gesandt i København om samtaler, han har haft med centrale danske ministre. Den stærkt nationalliberale indenrigsminister Orla Lehmann er ikke til at bøje, og heller ikke regeringslederen konseilspræsident Hall er imødekommende. End ikke den mere moderat indstillede kultusminister D.G. Monrad har den franske gesandt held med at overbevise.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: