23. juli 1863: Den engelske premierminister: Danmark vil ikke stå alene i en krig!


Lord Palmerston (1784-1865). Premierminister i England 1859-1865.

Lord Palmerston (1784-1865). Premierminister i England 1859-1865

I en forespørgselsdebat i det engelske parlament i dag om den dansk-tyske konflikt udtaler den engelske premierminister lord Palmerston støtte til Danmark. Han siger blandt andet, “at det er et vigtigt Punkt i britisk Politik at opretholde det danske Monarkis Uafhængighed og Integritet” ikke mindst på grund af “dets geografiske Beliggenhed”.

Palmerston siger også at Gotha-depechen, er et overstået kapitel som ikke længere har relevans for forhandlingerne. Gotha-depechen var den engelske udenrigsministers forsøg på mægling fra efteråret 1862, som man i Danmark fandt alt for tysk-venligt. Palmerston siger også, at Det Tyske Forbund ikke har mere ret til at blande sig i Slesvigs forhold, end det har til at blande sig i fx Englands, Ruslands eller Spaniens forhold.

Han slutter med at fremsætte en erklæring, som af mange bliver læst som et løfte om militær støtte til Danmark:

Vi er overbevidste om – jeg i det mindste er overbevist om – at hvis der bliver gjort voldeligt Forsøg paa at kuldkaste disse [danske] Rettigheder og røre ved Uafhængigheden, saa vil de som gør Forsøget, faa at mærke, at det ikke bliver Danmark alene, de kommer til at kæmpe med.

One comment

  1. Fortunate for you, I’m not currently being punked. However, such capable at occasions
    can be faulty also. These 1 that uses mouse pad don’t require batteries to operate.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: