28. juli 1863: Sverige fortæller England, at man “sandsynligvis” vil støtte Danmark i en krig


sverige-norge1861Den 26. juli udsendte den svenske regering en depeche til London, hvor man skrev, at så længe en dansk-tysk konflikt begrænsede sig til Holsten, ville Sverige ikke gribe aktivt ind. Heri ligger der imidlertid en indirekte tilkendegivelse af, at man vil gribe ind, hvis konflikten spreder sig til Slesvig. I dag bekræfter den svenske udenrigsminister, at det er sådan, depechen skal forstås, og han forklarer den engelske gesandt i Stockholm, at hvis tyskerne går over Ejderen, vil den svenske regering “sandsynligvis yde væbnet hjælp”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: