10. aug. 1863: Den danske regering tør ikke sende kongen til Tyskland


Frederik d. 7. er populær i den danske befolkning, men er ikke nogen overbevisende diplomat. Ikke mindst da han holder meget af et glas eller to (eller tre).

Frederik 7. er populær i den danske befolkning, men er ikke nogen overbevisende diplomat. Ikke mindst, da han holder meget af et glas eller to (eller tre).

Østrig har indbudt alle tyske fyrster til Frankfurt den 17. august 1863 for at diskutere reformer af Det Tyske Forbund. Formålet med mødet er at cementere Østrigs position som den førende tyske stat. Da den danske konge Frederik 7. også er tysk fyrste i sin egenskab af hertug over Holsten og Lauenborg, er også han inviteret.

På et ministermøde i dag drøftes det, hvorledes man skal besvare invitationen. På den ene side er der her store muligheder for Danmark. På et sådant møde vil kongen og regeringschefen kunne bearbejde forskellige tyske fyrster og måske endda handle med Danmarks støtte til reformforslagene i bytte for en nedtrapning af den dansk-tyske konflikt. På den anden side er det en kendt sag, at kong Frederik 7. ikke altid udtrykker sig lige diplomatisk (og især ikke, når han har fået noget at drikke). Samtidig mener man ikke, at den danske konge har nogen plads blandt de tyske fyrster. Særligt ikke, når de skal diskutere tættere tysk samarbejde, som danskerne i udgangspunktet ikke er interesserede i. Resultatet bliver, at man venligt må svare den østrigske kejser, at kong Frederik desværre er forhindret i at deltage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: