12. aug. 1863: Sverige bakker fuldt ud op om Danmarks afvisning af Det Tyske Forbund


Den danske helstat anno 1864

Den danske helstat anno 1863. Sverige er i union med Norge og stiller i udsigt at ville hjælpe Danmark, hvis tyske tropper går ind i Slesvig. Da Holsten er medlem af Det Tyske Forbund, er denne grænse nemlig også en slags grænse mellem Tyskland og Norden.

Den svenske udenrigsminister svarer i dag på den danske meddelelse af 8. august, hvor Danmark bad om at indgå i realitetsforhandlinger om en forsvarstraktat mellem de to lande, og om svensk godkendelse af en afvisning af Det Tyske Forbunds krav. Fra Sveriges side bekræfter man de venskabelige bånd og udtalelserne om at ville støtte Danmark. Hvad angår svaret til Det Tyske Forbund er både regeringen og den svenske konge indforstået med, at Danmark sender et afvisende svar.

Svaret kan næppe tolkes anderledes, end at Sverige er villige til at indgå en form for forsvarstraktat.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: