21. aug. 1863: England lægger ansvaret for konflikten på Østrig og Preussen


Den engelske udenrigsminister Lord Russell gør det klart for Preussen, at indblanding i Slesvigs forhold ligger uden for Det Tyske Forbunds kompetencer.

Den engelske udenrigsminister Lord Russell gør det klart for Preussen, at indblanding i Slesvigs forhold ligger uden for Det Tyske Forbunds kompetencer

Den engelske udenrigsminister Lord Russell gentager i dag Englands synspunkt over for de tyske magter i en besked til den preussiske gesandt i London. England vil ikke foretage flere henvendelser i København for at få danskerne til at skifte kurs. Bliver Østrig og Preussen ved med at anbefale eksekution, er de ansvarlige for følgerne. Samtidig minder han om, at der er grænser for Det Tyske Forbunds kompetence. Forsøger Forbundet at fremtvinge indrømmelser vedrørende Slesvig, som ikke er medlem af Forbundet, er spørgsmålet ikke længere rent tysk-dansk, men europæisk. England understreger på denne måde, at tysk indgriben i Slesvig er uacceptabelt og vil få de øvrige europæiske stormagter til at reagere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: