27. aug. 1863: Danmark afviser Det Tyske Forbunds krav i Frankfurt


Det tyske forbunds parlament Forbundsdagen havde til huse i Palais Thrun und Taxis i Frankfurt. Selvom forbundet var en løs sammenslutning, der i magt og indflydelse ikke kunne måle sig med stormagterne Preussen og Østrig, fik det alligevel stor betydning for 1864-krigen. Forbundsdagen i Frankfurt var ofte samlingsstedet for de nationale tyske kræfter der krævede et samlet Tyskland, og som ville varetage alle tyskeres interesser. Også de der hørte til det danske rige. Som hertug over Holsten og Lauenborg var den danske konge også repræsenteret i Forbundsdagen hvilket ofte gav anledning til skænderier. Fotografi fra ca. 1900

Det Tyske Forbunds parlament Forbundsdagen holder af lange sagsbehandlingstider. I dag er de nået til, at Danmark skal svare på Forbundets krav fra 9. juli. Danmark afviser kravene, og den militære konflikt er dermed nået endnu et skridt nærmere. Forbundsdagen havde til huse i Palais Thrun und Taxis i Frankfurt.

På et møde i Det Tyske Forbund i Frankfurt i dag afviser Danmark officielt de krav, Forbundet stillede den 9. juli 1863. Danmark vil ikke ophæve Martskundgørelsen, som løsner Holstens tilknytning til resten af riget. Den danske erklæring til Forbundet nævner også endnu engang, at Danmark ikke har brudt aftalerne fra 1851-52 efter 1. slesvigske krig. Forbundsforsamlingen sender behandlingen af den danske erklæring i udvalg, hvilket forventes at vare et par uger. Men der er næppe tvivl om, at næste skridt fra Forbundets side vil blive at vedtage en eksekution, hvor forbundstropper sendes ind i Holsten for at gennemtvinge Forbundets politik. Spørgsmålet er dernæst, om eksekutionen vil udvikle sig videre til egentlig krig.

Det danske svar til Forbundsdagen er afstemt med Sverige, idet Danmark og Sverige er tæt på at underskrive en traktat om en fælles forsvarsalliance.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: