29. aug. 1863: Forsvarstraktat med Sverige tættere på end nogensinde!


Manderstrom

Sveriges udenrigsminister Ludvig Manderström er en varm tilhænger af en dansk-svensk forsvarsalliance

Den svenske udenrigsminister Manderström er i dag i København, hvor han godkender et udkast til en forsvarstraktat mellem Danmark og Sverige-Norge. Nu mangler blot den svenske regerings endelige godkendelse. Både den svenske kong Karl 15., den svenske udenrigsminister og den indflydelsesrige svenske gesandt i København grev Hamilton er varme støtter af traktaten. Værdien i en traktat ligger ikke kun i den rent militære hjælp. Alene det, at de tyske magter ved, at en krig vil sprede sig, hvis de går ind i Slesvig, vil måske være nok til helt at undgå krig. Ifølge det traktatudkast, man er blevet enige om, vil Sverige-Norge komme til hjælp mod et hvert angreb fra de tyske stater, der går ud over Det Tyske Forbunds grænser, hvilket betyder en svensk garanti for Slesvigs vedkommende. Den svenske støtte skal bestå af en styrke, der ikke overstiger 20.000 mand, og som stilles til den danske konges disposition. Den danske konge kan bede om hjælpen, allerede hvis Forbundets tropper går ind i Holsten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: