1. sep. 1863: Et tysk reformudkast vedtages i Frankfurt


Deutscher_Bund.svg

I den evige magtkamp mellem Østrig og Preussen i Det Tyske Forbund forsøger Østrig for tiden at få overhånden via et reformudkast, der giver Østrig mere indflydelse. Bismarck og Preussen har dog hidtil formået at spænde ben for planen.

Fyrstemødet i Frankfurt, som bliver holdt uden Preussens deltagelse, vedtager i dag et reformudkast inspireret af Østrig, der ønsker at cementere sin magt blandt de tyske stater. Reformudkastet sendes nu til den preussiske kong Wilhelm, der ikke deltager i mødet, for at høre hans holdning, men der er næppe tvivl om, at Preussen ikke vil kunne godtage en styrkelse af Østrig. Østrigs store reformforsøg af Det Tyske Forbund ser hermed ud til at ville slå fejl pga. den preussiske modstand, hvilket vil bidrage til yderligere at splitte de to tyske stormagter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: