3. sep. 1863: Forsvarsministeren: 55.000 danske soldater er klar!


dannevirke

I samtidens Danmark bliver Dannevirke betragtet som en næsten uovervindelig fæstning. I realiteten kræver forsvarsværket dog store styrker at bemande, og det er ikke tilstrækkeligt vedligeholdt. Samtidig er det ekstra sårbart om vinteren. Dannevirke er dog i bedre stand end flankestillingerne ved Dybbøl og Fredericia, der er blevet ganske forsømt af den danske regering.

I et svar til udenrigsministeriet i dag skriver den danske forsvarsminister, at 55.000 danske soldater med fuld udrustning vil kunne være klar til mobilisering om to måneder. De danske soldaters udstyr er på højde med de øvrige europæiske hæres. Det, man imidlertid sjældent taler om i offentligheden, er, at de danske forsvarsværker Dannevirke, Dybbøl og Fredericia ikke er tilstrækkeligt vedligeholdt og udbyggede.

One comment

  1. Thomas Gudmundsen · · Svar

    Det skulle dog vise sig, at kun 39.000 soldater kunne mobiliseres ved felttogets begyndelse, et tal der ved starten af april 1864 med besvær kunne øges til 44.000 mand. Dette var tilmed et dansk armekorps med stor mangel på officerer, befalingsmænd og dårligt trænede rekrutter. Den franske forsvarsminister kom med en lignende optimistisk udmelding ved optakten til Fransk-Tyske Krig 1870/71. Dengang som i dag kom politik ofte i vejen for et realistisk skøn af den reelle situation.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: