3. sep. 1863: Orla Lehmann holder forlovelsesfest for Nordens tre riger!


Kultus- og (indtil 15. september 1861) indenrigsminister Ditlev Gothard Monrad. Fotografi fra 1861.

Forsvarstraktaten med Sverige betragtes nu som en formsag, og det fejres med middag i det Lehmann’ske hjem. Kultusminister D.G. Monrad føler, at han har været vidne til en nordisk forlovelsesfest. Hvor mange genstande der gik forud for ytringen, forlyder der desværre intet om.

Den svenske gesandt grev Hamilton drager i morgen til Stockholm for at få den svenske regerings godkendelse af forsvarstraktaten. Den danske konseilspræsident C.C. Hall har tidligere rykket for Sveriges godkendelse, og der er derfor stor glæde over, at sagen nu falder på plads. I aften holder den danske indenrigsminister Orla Lehmann derfor fest for Hamilton i anledning af hans afrejse, hvor også D.G. Monrad og C.C. Hall er til stede. Den gamle nationalliberale frontkæmper Lehmann bliver ganske varm om hjertet, da han skal tale til hædersgæsten og siger, at han med den dansk-svenske alliance står foran virkeliggørelsen af sin skønneste ungdomsdrøm. Kultusminister Monrad lader ikke værten meget efter i følelser og spørger en af de øvrige deltagere efter maden: “Syntes De ikke, at det var, som vi var til stede ved en Forlovelsesfest mellem Nordens tre Riger?”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: