15. sep. 1863: Preussisk statsråd diskuterer Østrigs reformforslag


Deutscher_Bund.svg

Det Tyske Forbunds to stormagter, Østrig og Preussen, er fortsat uenige om Forbundets fremtidige udvikling, som de begge søger at dominere

Den 1. september vedtog det tyske fyrstemøde i Frankfurt et reformforslag vedrørende Det Tyske Forbund, som derefter blev sendt til den preussiske kong Wilhelm. Preussen var ikke til stede ved fyrstemødet, da man ikke var interesseret i at støtte de østrigske reformforsøg. Det er man stadig ikke, og på det preussiske statsråd i dag vedtages tre betingelser for en nyordning, der skal være opfyldt, for at Preussen vil deltage i videre forhandlinger om spørgsmålet: 1) Preussen og Østrig skal fortsat have vetoret over for krigserklæringer, 2) Preussen og Østrig skal på enhver måde være ligestillede, 3) Der skal dannes en direkte valgt tysk nationalforsamling. Kravene er en reel afvisning, da Østrig aldrig vil kunne acceptere ligestillingen. Samtidig spiller de på den tyske nationalisme ved at foreslå nationalforsamlingen, som det konservative Østrig heller ikke vil kunne acceptere.

Afvisningen betyder, at der stadig er splittelse inden for Det Tyske Forbund, som Danmark eventuelt kan udnytte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: