16. sep. 1863: Forsøg på fælles engelsk-fransk optræden slår fejl


Den engelske udenrigsminister Lord Russell gør det klart for Preussen, at indblanding i Slesvigs forhold ligger uden for Det Tyske Forbunds kompetencer.

Den engelske udenrigsminister Lord Russell arbejder hårdt for at forhindre, at den dansk-tyske konflikt fører til krig. Forsøget på at lægge pres på de tyske stater sammen med Frankrig ser dog heller ikke ud til at lykkes.

Den engelske udenrigsminister Lord Russell arbejder utrætteligt for at afmontere krigsfaren i den dansk-tyske konflikt.

England forsøger i dag at få Frankrig med på en fælles optræden vendt mod de tyske stater og til fordel for Danmark. Den engelske udenrigsminister foreslår, at de to lande skal minde de tyske stater om, “at en hvilken som helst Handling fra deres Side, sigtende til at svække Danmarks Integritet og Uafhængighed, vilde være i Strid med traktaten af 8. Maj 1852”. Lord Russell sigter hermed til den såkaldte Londontraktat fra 1852, hvor Frankrig, Rusland, Østrig, Preussen, England og Sverige har garanteret det danske riges uafhængighed.

Den franske udenrigsminister afviser imidlertid en fælles optræden på nuværende tidspunkt. Ganske vist deler Frankrig Englands syn på konflikten, men franskmændene er fornærmede på England over, at de for nyligt afviste et tilsvarende forslag fra fransk side om indgriben i den russiske-polske konflikt. Danmark bliver dermed offer for en drilagtig “tak for sidst-politik” mellem de to vesteuropæiske stormagter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: