17. sep. 1863: Det Tyske Forbund et skridt nærmere militær indgriben i Holsten


Det tyske forbunds parlament Forbundsdagen havde til huse i Palais Thrun und Taxis i Frankfurt. Selvom forbundet var en løs sammenslutning, der i magt og indflydelse ikke kunne måle sig med stormagterne Preussen og Østrig, fik det alligevel stor betydning for 1864-krigen. Forbundsdagen i Frankfurt var ofte samlingsstedet for de nationale tyske kræfter der krævede et samlet Tyskland, og som ville varetage alle tyskeres interesser. Også de der hørte til det danske rige. Som hertug over Holsten og Lauenborg var den danske konge også repræsenteret i Forbundsdagen hvilket ofte gav anledning til skænderier. Fotografi fra ca. 1900

Det Tyske Forbund er nu tættere end nogensinde på at sende forbundstropper ind i Holsten

Udvalgsbehandlingen, som blev vedtaget den 27. august 1863, er nu færdig, og udvalget under Det Tyske Forbund anbefaler, at Forbundet bruger sin ret til at sende tyske tropper ind i Holsten. Denne eksekution skal have til formål at tvinge danskerne til at opfylde aftalerne fra 1851-52, sådan som Forbundet opfatter dem. Det vil sige ligestille Holsten med resten af riget og holde Slesvig adskilt fra kongeriget. Udvalget foreslår, at eksekutionen i Holsten skal ske med støtte af 6.000 soldater fra hver af de tyske stater Østrig, Preussen, Sachsen og Hannover. Samtidig forbeholder Forbundet sig ret til senere at tage yderligere forholdsregler vedrørende Slesvig, selvom dette ikke er medlem af Det Tyske Forbund.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: