20. sep. 1863: ”Fædrelandet” kan afsløre detaljerne i den dansk-svenske forsvarsaftale


FædrelandetDen nationalliberale avis Fædrelandet bringer i dagens udgave – på baggrund af oplysninger i den svenske avis Aftonbladet – oplysninger om indholdet af den dansk-svenske forsvarsaftale. Avisen medgiver indledningsvis, at det endnu er uvist, om aftalen er underskrevet, men oplyser, at den indeholder følgende bestemmelser:

Danmark kan samle en hær bestående af 50.000 mand. Disse suppleres, i tilfælde af at den Slesvigske grænse trues, med 25.000 mand fra Sverige og Norge. Det understreges dog, at aftalen kun gælder, hvis Skandinavien trues, og den omhandler derfor ikke en eventuel eksekution i Holsten. Desuden bemærkes det, at aftalen er gensidig. Således forpligtes Danmark til at stille et tilsvarende antal mand til Sveriges rådighed i tilfælde af krig mellem Sverige og Rusland.

Fædrelandet viser sig her at være meget velinformeret om aftalens bestemmelser, selvom antallet af hjælpetropper overdrives en smule. Det aftaleudkast, der p.t. diskuteres i den svenske regeringsledelse, taler om 20.000 mand.

2 kommentarer

  1. Une fois de plus un post vraiment attractif

  2. Tout ces articles sont follement captivants

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: