26. sep. 1863: Østrigsk-preussisk reformbrud er en realitet


Det tyske forbunds parlament Forbundsdagen havde til huse i Palais Thrun und Taxis i Frankfurt. Selvom forbundet var en løs sammenslutning, der i magt og indflydelse ikke kunne måle sig med stormagterne Preussen og Østrig, fik det alligevel stor betydning for 1864-krigen. Forbundsdagen i Frankfurt var ofte samlingsstedet for de nationale tyske kræfter der krævede et samlet Tyskland, og som ville varetage alle tyskeres interesser. Også de der hørte til det danske rige. Som hertug over Holsten og Lauenborg var den danske konge også repræsenteret i Forbundsdagen hvilket ofte gav anledning til skænderier. Fotografi fra ca. 1900

Østrigs planer om en reform af Det Tyske Forbund er strandet på preussisk modstand. Splittelsen mellem de to tyske stormagter er godt nyt for den danske regering.

Den 15. september stillede Preussen krav for at skulle deltage i videre forhandlinger om en reform af Det Tyske Forbund. Reformen var en østrigsk mærkesag, men Østrig indser nu, at kampen er tabt. Den østrigske udenrigsminister diskuterer i dag sagen over for kejseren, og de er begge enige om, at de preussiske krav er uantagelige. Forhandlingerne om en reform fortsætter, men uden reelt håb blandt stormagterne om, at der kan nås til enighed.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: