27. sep. 1863: Den engelske regeringstop diskuterer støtte til Danmark


Lord Palmerston (1784-1865). Premierminister i England 1859-1865.

Lord Palmerston (1784-1865). Premierminister i England 1859-1865. I den engelske regeringsledelse er der enighed om, at de tyske krav til Danmark er urimelige.

I et brev fra den engelske udenrigsminister Lord Russell til den engelske premierminister Lord Palmerston er Russell stort set enig i de danske synspunkter: “Tyskerne har bragt [Sagen] over paa det værste Grundlag af alle, nemlig Antagelsen af en Forfatning, ved hvilken den danske Regering vilde blive lammet af Holsten og Lauenborg”. Det, Russell her henviser til, er, at hvis Danmark skulle følge alle de tyske krav, ville Holsten og Tyskland få så stor indflydelse, at dets selvstændighed ville være truet.

Russell fortsætter i brevet, at hvis Det Tyske Forbunds indstilling om eksekution i Holsten vedtages, “maa vi tilbyde begge Parter Mægling, og, hvis dette [Tilbud] bliver afslaaet af Tyskland og ikke af Danmark, love Danmark Støtte.” Palmerston erklærer sig enig med Russell, og brevet viser, at England seriøst vil overveje at gribe ind i en eventuel konflikt på dansk side, samt at England forstår, hvorfor Danmark må afvise de vidtgående tyske krav.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: