28. sep. 1863: Norsk minister: Ingen tvivl om en dansk-svensk traktat!


sverige-norge1861

Sverige (som er i union med Norge) bakker Danmark fuldt op i den diplomatiske konflikt med de tyske stater. De to lande er nu meget tæt på at indgå en forsvarstraktat, der skal afskrække Det Tyske Forbund fra at gå ind i Slesvig.

Danmark er tæt på at have en forsvarstraktat med Sverige-Norge på plads. Den svenske regering har tidligere besluttet, at man vil høre til Frankrig og Englands holdning, før man godkender traktaten endeligt. Man har nu fået positive tilbagemeldninger fra Frankrig, og flere politiske iagttagere i Stockholm regner nu traktaten for en sikker sag. Således skriver den norske minister i Stockholm i dag til sin statsminister i Oslo: “At Tractaten vil blive afsluttet, derom nærer jeg saaledes ingen Tvivl”. Samtidig skriver den svenske udenrigsminister Hamiliton til den danske konseilspræsiden C.C. Hall, at det nu begynder at lysne vedrørende traktaten.

En indgåelse af en dansk-svensk forsvarstraktat vil være et vigtigt skridt hen imod at afværge en krig med de tyske stater.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: