1. okt. 1863: Det Tyske Forbund vedtager eksekutionen trods de engelske advarsler!


Det tyske forbunds parlament Forbundsdagen havde til huse i Palais Thrun und Taxis i Frankfurt. Selvom forbundet var en løs sammenslutning, der i magt og indflydelse ikke kunne måle sig med stormagterne Preussen og Østrig, fik det alligevel stor betydning for 1864-krigen. Forbundsdagen i Frankfurt var ofte samlingsstedet for de nationale tyske kræfter der krævede et samlet Tyskland, og som ville varetage alle tyskeres interesser. Også de der hørte til det danske rige. Som hertug over Holsten og Lauenborg var den danske konge også repræsenteret i Forbundsdagen hvilket ofte gav anledning til skænderier. Fotografi fra ca. 1900

Det Tyske Forbunds parlament Forbundsdagen har til huse i Palais Thrun und Taxis i Frankfurt

Den engelske depeche, der advarede Det Tyske Forbund mod at vedtage eksekutionen, er blevet debatteret ivrigt i Frankfurt i dag. Men trods dens advarsler vedtager Det Tyske Forbund alligevel at skride til eksekution i Holsten!

Dermed har Det Tyske Forbund altså besluttet at gå videre med planerne om militær indgriben. Efter planen vil denne eksekution skulle foretages af tropper fra Østrig, Preussen, Sachsen og Hannover, hvor hver skal stille med 6.000 mand. Danmark får en frist på to uger til at gå ind på Forbundets krav. Ellers vil tyske styrker gå over grænsen til Holsten og dermed betræde dansk jord .

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: