1. okt. 1863: England advarer Det Tyske Forbund!


Lord Palmerston (1784-1865). Premierminister i England 1859-1865.

England husker i dag Det Tyske Forbund på, at både England, Preussen og Østrig har ankerkendt Danmarks integritet med Londontraktaten fra 1852. Lord Palmerston (1784-1865) – premierminister i England 1859-1865.

Den engelske regering forsøger i 11. time at forhindre, at Det Tyske Forbund skal vedtage eksekution i Holsten.

Det Tyske Forbunds samling i Frankfurt skal i dag tage stilling til, om det vil følge udvalgets betænkning fra den 17. september og sende tropper ind i Holsten (den såkaldte eksekution) for herved at presse Danmark til indrømmelser.

Imidlertid modtager Forbundet før mødet en depeche fra den engelske regering. Depechen advarer mod, at Danmark gøres afhængig af Forbundet og nævner, at Storbritannien er forpligtet til at opretholde Danmarks integritet, ligesom Østrig og Preussen også er det ifølge Londontraktaten fra 1852. Derfor vil Storbritannien ikke kunne se med ligegyldighed på en militær okkupation af Holsten, som Forbundets forslag reelt vil betyde. Den engelske depeche skaber stor debat i Frankfurt, og det diskuteres, om Forbundsdagens møde må udskydes i lyset af de engelske advarsler, så repræsentanterne kan indhente instrukser hjemmefra.

Mere nyt følger senere på dagen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: