4. okt. 1863: Kongen bliver modtaget med jubel i Slesvig


f

Illustration fra 1859 af et af kongens tidligere besøg i Slesvig

Mens Rigsrådet drøfter det forfatningsudkast, som muligvis kan sende Danmark i krig, modtages kong Frederik 7. med jubel i Haderslev i dag søndag den 4. oktober. Haderslev ligger i hertugdømmet Slesvig, som er stridspunktet mellem Danmark og de tyske magter, og af avisen Fædrelandets beretningen fremgår det, at kongen blev modtaget endnu ”mere enthousiastisk end nogensinde”, og ”efter gammel Skik lagde Landbefolkningen sin Glæde over at see Kongen for Dagen ved at give ham Følgeskab til Hest, og Hs. Maj. indtraf her [i Haderslev] med langt over hundrede Landboere som Forridere.” Om flagningen i byen bemærkes det, at myndighederne havde overladt den til ”Befolkningens eget Forgodtbefindende; men man saae nu igaar fra flere af vore hidtil stærkt tydsksindede Medborgeres Huse Dannebrog nok saa statelig vaie.”

Ifølge Fædrelandets kilder ser den tyske nationalisme altså ikke ud til at stå særligt stærkt i Haderslev.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: