9. okt. 1863: Nærmere om det engelske pres på Det Tyske Forbund


Den nationalliberale avis Fædrelandet bringer i dag – via den tyske avis Köln Zeitung – et uddrag af den depeche, som den engelske udenrigsminister Russell sendte til Det Tyske Forbund før dets møde den 1. oktober 1863. I depechen opfordrer den engelske udenrigsminister stærkt de tyske stater til at holde igen med forbundseksekutionen, og

… underkaste Stridsspørgsmaalet mellem Tydskland og Danmark andre Magters Mægling, som ikke ere berørte af Striden, men som ere dybt interesserede i den europæiske Freds Opretholdelse og Danmarks Uafhængighed.

Det hedder desuden i depechen, at England ikke mener, at en eksekution i Holsten vil kunne løse striden uden at kompromittere Danmarks uafhængighed. En uafhængighed som Russell erindrer om, at England, og også Østrig og Preussen, har garanteret ved Londonprotokollen af 1850.

Denne udmelding ligger fint i forlængelse af den engelske premierminister Lord Palmerstons tidligere udmelding.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: