30. okt 1863: Uofficielt aftenmøde om den nye grundlov


Den nationalliberale indenrigsminister Orla Lehmann ser flere farer ved den nye kurs, men måske kan det lykkes og man bør gøre forsøget. Kultursminister Monrad er derimod mere skeptisk

På et uofficielt aftenmøde forsøger blandt andre Orla Lehmann at overtale rigsrådsmedlemmerne til at stemme for det nye forfatningsforslag

Her til aften afholdes der et uofficielt møde mellem regeringen og en række rigsdagsmedlemmer, hvor regeringen forsøger at overtale disse til at støtte det nye grundlovsforslag (den senere Novemberforfatning).

Det er særligt konseilspræsident C.C. Hall og indenrigsminister Orla Lehmann, der er aktive ved mødet, og de fortæller flere af de tilstedeværende, at den svenske udenrigsminister på et møde den 27. oktober er blevet bemyndiget til at underskrive den dansk-svenske forsvarstraktat.

Orla Lehmann fortæller også nogle af de tilstedeværende om Bismarcks villighed til at anerkende et Danmark til Ejderen, således som Bismarck for nyligt har antydet over for den danske gesandt i Berlin. Bismarcks udtalelser kan godt ses som en antydning af, at Preussen ikke vil protestere mod det nye danske forfatningsforslag. Det er i hvert fald sådan, Lehmann tolker det.

Rygterne svirrer således i høj grad blandt de danske politikere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: