2. nov. 1863: 2. behandling af grundlovsudkastet


Rigsrådet drøfter det nye forfatningsudkast på Christiansborg i dag.

Rigsrådet drøfter atter det nye forfatningsudkast på Christiansborg i dag

I dag begynder 2. behandlingen af grundlovsudkastet i det danske parlament Rigsrådet. Den nationalliberale avis Fædrelandet vurderer, at behandlingen vil tage en uges tid. Selvom udkastet skal igennem tre behandlinger, før det kan opkastes til lov, er det sidste gang, Rigsrådet får mulighed for at ændre på udkastets indhold. Dette skyldes, at det er regeringen, der forestår forberedelserne til 3. behandlingen, og Rigsrådet vil ved den lejlighed blot skulle stemme ja eller nej til grundloven. Avisen vurderer dog, at regeringen ikke vil ændre noget væsentligt i indholdet, hvis det skulle lykkes Rigsrådet at blive enige om at sende forslaget videre til 3. behandling. Om grundlovens fremtid vurderer avisen, at der er relativ bred enighed i Rigsrådet om de væsentlige emner, og kun få yderligtgående rigsrådsmedlemmer, der ikke vil kunne danne flertal, har alvorlige indsigelser mod indholdet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: