14. nov. 1863: Kongens sygdom er alvorlig!


dannevirke

Den altid kampberedte Frederik 7. står i sine febervildelser på det Dannevirke, som skal beskytte hans elskede Danmark mod syd

Frederik 7. er sengeliggende i Glücksborg, og det bliver nu klart, at han er ramt af den livstruende sygdom, rosen. Den nationalliberale avis Fædrelandet kan i dagens udgave berette følgende om kongens tilstand: ”Hs. Maj. Kongens Rosen har i Løbet af Gaardsdagen jevnt udbredt sig over hele Ansigtet med forøget Feber og vedholdende lette Vildelser. Inat har Rosen ikke udbredt sig, og efter nogen Søvn er Hs. Maj. idag lidt bedre.”

I virkeligheden er kongens tilstand dog alvorligere, end Fædrelandet beretter, og han har natten igennem været præget af febervildelser, hvor han har forestillet sig, at han stod ved Dannevirke i kamp med tyske tropper.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: