15. nov. 1863: Prins Christian mødes med ledende danske politikere


Christian 9. (1818-1906), konge af Danmark fra 1863 til 1906. Han fik tilnavnet 'Europas svigerfar', idet fire af hans børn kom til at sidde på europæiske troner. (Foto fra ca. 1868)

Den nye konge er allerede nu i syv sind om, hvorvidt han skal underskrive den nye forfatning

Kong Frederik 7. er død, og i morgen skal prins Christian krones som hans efterfølger. Derfor mødes den vordende konge her til aften med ledende danske politikere. Et første møde er med den konservative politiker C.N. David. Prins Christian spørger David til råds om, hvorvidt han skal underskrive Novemberforfatningen, men David kan kun give det råd, at han bør vente og se, hvordan tingene udvikler sig. Samtidig fortæller han også prins Christian, at han ikke kan regne med, at der kan dannes en konservativ regering til erstatning for C.C. Halls liberale regering. Der er næppe nogen blandt de konservative, der vil stille op.

Prins Christian mødes herefter med konseilspræsident C.C. Hall, og han beder Hall om at blive siddende som regeringsleder. Samtidig fortæller han dog også Hall, at han har brug for betænkningstid i spørgsmålet om, hvorvidt han skal underskrive den nye forfatning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: